Shtypni "Enter" për të kaloni tek përmbajtja

Parandalimi i kondicioner

0

Pyetje nga një lexues:

" Hello! Ju lutem na tregoni se si për të përmbushur kërkesat për përdorimin e kondicioner të paktën një herë në muaj (për funksionimin e tij të gjatë dhe pa probleme), me kusht që ajo është acar në makina nuk është i përfshirë? "

pyetje interesante, artikulli i sotëm do të emërojë - parandalimin kondicioner ...

Parandalimi i kondicioner

Parandalimi i kondicioner

Air conditioning në gjë e makinave siç thonë ata kapriçioz, të saj të mbajtur një sy. Nëse makina ju keni një shërbim të ri që do të ndërmerren nga stacioni zyrtare të shërbimit. Shih testuar sistemin, etj Në përgjithësi makina me ajër të kondicionuar sistem duhet domosdoshmërisht të shikojmë pas çdo dimër. Winter kaluar, çuan për tregtarin apo stacionet e palës së tretë (pa garanci) testuar sistemin para verës dhe të përzënë në mënyrë të sigurtë.

Pse pas dimrit për të thirrur në të ajrit të kondicionuar diagnostifikim?

Kjo do të jetë parandalimi i kondicioner. Siç u tha më lart këtë pajisje është shumë humor, sistemi ka një bandë e tubave, unazat lidhin conditioner radiator dhe me motor (kompresor) në të cilën është shtuar të naftës. Gjë është, se presioni edhe makinave të reja në sistemin e ajrit të kondicionuar mund të jenë pak të bien gjatë periudhës së dimrit.

dobësi

dobësi

Dobësitë, foto 2

Dobësitë, foto 2

Në qoftë se ju përzënë një makinë me ajër të kondicionuar në vitin e parë, atëherë mund të mos njoftimit edhe, ajo do të jetë pak më keq se acar. Por nëse ju nuk e keni ndaluar nga për të parandaluar 2 ose 3 sezone, presioni mund të bjerë në mënyrë të konsiderueshme, madje edhe në sistemin e paprekur. Dhe kjo mund të bien në mënyrë që ajrit të kondicionuar në makinë nuk do të kthehet më. nuk mund të përfshihen për shkak të sistemit të saj të mbrojtjes, sistemi i sheh se presioni sistemi është e pamjaftueshme dhe për këtë arsye nuk është përfshirë. Çdo gjë është e thjeshtë, ajo është e nevojshme për të sjellë presionin e sistemit në nivelin e dëshiruar, dhe pastaj kondicioner do të shndërrohet në. Kjo është e drejtë, unë kam në Ford Fusion tim.

Lexo më shumë:   goma të ndryshme në të njëjtin bosht

Pse presionin e C bie në dimër?

Nga ndryshimi i temperaturës. Fakti se sistemi nuk i ka plotësisht tuba metalike, ku ata kanë vulat e gomës, këto vende pak, por ata janë më të rrezikuar. Prej gome temperaturë të ulët nuk mund të jetë i ngjeshur në mënyrë të konsiderueshme, kështu që në sistem të lëngshme (Freon ftohje), i cili është nën presion të lehtë mund të shpëtojnë me anë të ndarësit të tilla. Kjo është normale, siç thonë ata vetë prodhuesit, niveli i lejuar i rënie të presionit në sistem është gjithmonë i pranishëm. Çdo stacion specializuar që do të rivendosë presionin për disa minuta, dhe ata kanë të dhënat mbi kondicioner tuaj ajrit dhe materialin për sistemin tuaj. Mos harroni se presioni në sisteme të ndryshme, kështu që është e mirë për të thirrur në një stacion të specializuar (për markë tuaj).

Hapi tjetër i rëndësishëm në parandalimin e çështjes - është pastërtia e radiator. Kondicioner Radiator është e vendosur zakonisht pranë një radiator automjeteve, dhe është e qartë se me kalimin e kohës ai bëhet i bllokuar me papastërtitë, pluhuri, push (për shembull - në korrik të plepit), etj, ajo duhet të pastrohen.

Dy pranë radiator

Dy pranë radiator

Shiko të lartë

Shiko të lartë

Përndryshe, kondicioner tuaj ajrit nuk do të jetë mjaft mirë për të ftohur pasagjerëve, dhe ju do të raft trurin tuaj. Vetëm të shkojnë për të larë makinën, nëse është e nevojshme, hiqni grilë para dhe të pastër radiator kondicioner larë. Ne e shohim një shumë :)kur laja në Ford Fusion tij nuk mendoj se ka aq shumë i poshtër.

Gjithashtu parandalimin conditioner duhet të përfshijë nivelin e vajit të pajtueshmërisë dhe zëvendësimin e saj në kohë. Duhet të theksohet se nafta duhet të ndryshohet rrallë, sepse ajrit të kondicionuar është vetëm në verë, gjithashtu nuk kanë asnjë kontakt me komponentët e naftës të cilat kanë një temperaturë shumë të lartë, si motor, për shembull. Prandaj, vaji ndryshuar çdo disa vjet, zakonisht (5 - 7), gjëja kryesore se naftës është, por nëse jo, atëherë ju mund të humbni kompresor tuaj, ai thjesht dështon. Gjithashtu, vaji është më mirë të mos "Borsch", të naftës duhet të jetë vetëm aq sa është e specifikuar në tank automjeteve apo udhëzime. Nëse ju shtoni vaj në tank kompresor, ajo duhet të jetë saktësisht e njëjtë markë, mos harroni se. Zakonisht klasën tregohet në udhëzimet për të automjetit. Tani le të flasim për funksionimin e dimrit.

Lexo më shumë:   Peugeot 208 | 2012

Air conditioning në makinë në dimër

Siç e keni vënë re si duhet, shumë makina në ajer te kondicionuar dimrit nuk është kthyer më. Duke thënë se ajo që kam shkruar më lart, sistemi çamçakëz, dhe kështu një lis, dhe do t'ju japë më shumë presion, atëherë lëngu juaj ftohje është dy herë do të shkojnë më të shpejtë. YES dhe Freon presioni zvogëlohet në masë të madhe. Dhe çfarë është nevoja të përfshijnë ajer te kondicionuar në dimër? Në rrugë dhe kështu "Dubakov". Megjithatë, përfshirja e dimrit është ende e nevojshme. Kjo është për parandalimin. Pajisja është, si të thuash në një gjendje të vdekur, kompresor nuk punon, të naftës dhe ftohës nuk po kandidon në sistem, kjo nuk është e mirë, kompresor mund të ndryshket dhe disa nga detajet, por kjo nuk është një "Gud". Prandaj, për të punuar në dimër dhe siç është deklaruar nga prodhuesi është i mjaftueshëm një herë çdo 1.5 - 2 muaj, që është, ajo rezulton gjatë dimrit dhe në pranverën e hershme 2 - 3 herë kondicioner shërbyer më gjatë. Por, nga ana e kondicioner në qoftë se jashtë - 25, dhe ai nuk është aktivizuar, kur - 5? Këtu, siç shkon duke thënë, ju keni nevojë për tru. Ju duhet për të përzënë makinën në një kuti të ngrohtë, apo parkimi - parkim. qytete të tilla të mëdha mund të gjenden lehtësisht, automjeti duhet të ngrohtë deri të paktën një gjysmë dite, dhe pastaj të kthehet në kondicioner dhe le të zgjasë për rreth 20 - 30 minuta, gjatë së cilës kohë sistemi është edhe banish naftës dhe ftohës. Vetëm në këtë mënyrë, dhe jo si një, ju mund ta kthejnë atë në.

Ndiqni këto këshilla dhe sistemi juaj do të zgjasë më gjatë. Në gjithë këtë, shih Autoblog tonë.

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *